vineri, 14 februarie 2014

Linux Mint Cinnamon 16

În articolul de astăzi vă recomand un sistem de operare gratuit numit Linux Mint. Suport în limba română pentru acest sistem de operare este oferit la adresa Linux Mint România.
Linux Mint este o distribuție Linux pentru calculatoare personale bazată pe Ubuntu și compatibilă cu Debian. Deși nucleul Linux Mint este în mare parte bazat pe Ubuntu, designul spațiului de lucru și al interfeței cu utilizatorul sunt considerabil diferite. Aceste diferențe includ o temă distinctă, un meniu propriu Linux Mint și uneltele MintTools, o colecție de programe de sistem proiectate pentru a face administrarea sistemului mai ușoară pentru utilizatorii finali.
Linux Mint a prezentat prima sa distribuție, numită Ada, în 2006. Ultima distribuție a ajuns la versiunea 16, numită Petra.
Linux Mint este bazat pe Ubuntu și ambele distribuții au multe în comun.Ambele folosesc aceleași repository-uri.De exemplu,versiunea 8 Helena folosește seria de pachete a Ubuntu 9.10 Karmik Koala.Majoritatea pachetelor sunt la fel pe ambele distribuții,iar cele două sisteme se comportă aproape identic.
Cele mai multe diferențe se află în mediul de lucru.Ubuntu și Linux Mint se concentrează pe ușurința în utilizare,dar Linux Mint oferă utilizatorului o experiență diferită,și include un număr de aplicații neincluse în Ubuntu (vezi MintTools,menționat mai sus)
Multe codecuri multimedia populare sunt instalate implicit în Linux Mint.Ubuntu,și multe alte distribuții GNU/Linux nu le distribuie cu instalarea inițială din cauza problemelor legate de patente. Ubuntu are o comunitate mult mai mare decât Linux Mint.Însă,majoritatea ajutorului ce se aplică la Ubuntu este deasemenea aplicabil și Linux Mint.Ubuntu suportă mai multe limbi direct de pe LiveCD,și vine cu o localizare mai bună.
Vă invit să urmăriți un clip de prezentare pentru Linux Mint Cinnamon 16.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More