MathStudio-cel mai bun program gratuit de matematică

Spot-robotul viitorului

Geogebra 5 Beta

Geogebra 5 va permite construcția corpurilor geometrice în spațiul 3D.

Omnitux-soft educațional

Proiectul Omnitux își propune să ofere diverse activități educative utilizând elemente multimedia (imagini, sunete, texte).

Iluzii optice pictate pe asfalt

Patru artiști aduc buna dispoziție in rândul trecătorilor și uimesc lumea artistică prin ingeniozitatea și talentul de care dau dovadă.

Scurtmetraje

Filme care nu depășesc 1000 m lungime sau 30 de minute durată.

vineri, 13 februarie 2015

Edu*Ro

Edurolinux este un sistem de operare bazat pe Linux (momentan în stadiul beta), special creat pentru utilizarea în sistemul de învăţământ. Conţine o mare varietate de programe educaţionale.
Edurolinux este bazat pe sistemul de operare Debian, cunoscut pentru stabilitatea lui. Pentru un consum redus al resurselor s-a utilizat Mate, o interfaţă modernă şi uşor de configurat.
Edurolinux este un sistem de operare gratuit, stabil, cu acces rapid la zeci de programe educaţionale.
Accesând pagina http://eduro.gnulinux.ro/descarcare/ aveţi posibilitatea de a descărca imaginea iso pentru a fi inscripţionată pe un DVD. Pentru instalare urmăriţi tutorialele de la adresa: https://www.youtube.com/channel/UCEaJUh9rQ3o5tkDpHOyub9g

Instalarea sistemului de operare Edurolinux:



Grupul de dezvoltare poate fi găsit la adresa: https://www.facebook.com/groups/EduRoLinux/

joi, 12 februarie 2015

Spot-robotul viitorului


Inspirat din trăsăturile unui câine, cel mai recent robot al celor de la Boston Dynamics reprezintă un upgrade important în comparaţie cu creaţiile anterioare ale companiei. Spot are o greutate de 72,5 kilograme şi funcţionează printr-o combinaţie de motoare electrice şi pistoane hidraulice. Sursa sa de energie este o baterie electrică de mare putere. Ca funcţionalitate, este capabil să se deplaseze, să se caţere pe diverse suprafeţe greu accesibile şi să se echilibreze în permanenţă indiferent de unghiul de deplasare. Amalgamul de senzori din interior sunt responsabili şi de abilitatea sa de a nu putea fi dărmat. Orice tentativă de a-l împinge la pământ eşuează, după cum veţi putea vedea în clipul de mai jos.

marți, 10 februarie 2015

Sage

Sage este o aplicație matematică ce acoperă mai multe domenii ale matematicii inclusiv algebra, combinatorica, analiza numerica și calcul diferențial și integral.
Prima versiune a fost lansatǎ în 24 februarie 2005 ca aplicație gratuita, respectând termenii Licenței Publice Generale GNU. Scopul principal fiind acela de a creea o alternativă opensource la Magma, Maple, Mathematica și MATLAB."Sage a fost dezvoltat de către William Stein, un matematician de la University of Washington.
Sage este adesea numit sagemath, deoarece cuvântul sage este un cuvânt des întâlnit.
Câteva din multele caracteristici ale Sage sunt:.
  • O interfață web, pentru vizualizarea și reutilizarea intrărilor și ieșirilor, inclusiv grafice și comentarii utilizabile de către multe browsere web, precum: Firefox, Opera, Konqueror și Safari.
  • O interfață linie de comanda folosind IPython
  • Suporta limbajul de programare Python.
  • Suporta calculul paralel folosind fie procesoarele multi-nucleu ce se regăsesc în multe computere moderne fie sistemele multiprocesor.
  • Calcul integral și diferențial folosind Maxima și SymPy
  • Algebra lineară folosind GSL, SciPy și NumPy.
  • Librarii pentru funcții elementare și speciale
  • Grafice 2D și 3D
  • Unelte pentru manipularea matricelor și datelor, inclusiv suportul pentru procesarea matricelor rare
  • Variate librarii pentru calcul statistic, folosind funcționalitate limbajului de programare R și SciPy
  • Unelte pentru procesarea imaginilor folosind Pylab precum și limbajul de programare Python
  • Unelte pentru vizualizarea și analiza grafurilor
  • Importa și exporta filtre pentru fișiere de date, imagini, video, audio, CAD, GIS și formate biomedicale
  • Suportul pentru numere complexe și calcul simbolic
  • Generare de documentație folosind Sphinx
Sage este o aplicație gratuită, distribuită sub termenii Licenței Publice Generale GNU versiunea 2+. Sage este disponibil în multe moduri:
  • Codul sursǎ poate fi download-at de la pagina de download.
  • Fișierele binare sunt disponibile pentru Linux, OS X și Solaris.
  • Live CD conținând un sistem de operare Linux boot-abil. Acesta permite folosirea Sage fără instalarea sistemului de operare Linux.
  • Utilizatorii pot folosi o versiune online a Sage la sagenb.org , dar cu anumite limitări legate de cantitatea de memorie ce poate fi folosită.
Deși Microsoft a sponsorizat o versiune nativǎ a Sage pentru sistemul de operare Windows , utilizatorii acestui sistem de operare trebuie să folosească tehnologie de virtualizare ca VirtualBox, pentru a rula Sage.

Mai multe detalii pe http://www.sagemath.org/
Alte imagini din program:


 

În viitorul apropiat voi reveni cu tutoriale detaliate despre acest program.

Coloring4all


http://www.coloring4all.com/ este un site educaţional ce permite copiilor să coloreze online diverse imagini, să rezolve un puzzle,etc. De asemenea, accesând pagina Printable, părinţii pot descărca în format PNG imagini ce pot fi oferite copiilor spre colorare.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More