luni, 10 septembrie 2012

Transformarea fișierelor PDF în fișiere Word

Portable Document Format (PDF) este un standard deschis pentru schimbul de documente. Acest format de fişier, creat de Adobe Systems în 1993, este utilizat pentru reprezentarea documentelor într-un mod independent de software de aplicaţie, hardware, şi sisteme de operare. Fiecare fişier PDF incapsulează o descriere completă a unui document fix, inclusiv text, fonturi, grafică, precum şi alte informaţii necesare pentru afişare.
Avantajele fişierelor PDF sunt: compatibilitatea pe toate platformele: Windows, Macintosh, Unix, etc.; compactarea acestora, ele suportând o mulţime de compresii sofisticate pentru a ocupa puţin spaţiu pe hard disc şi pentru a fi transmise prin e-mail, telefon, messenger etc.; pot conţine elemente multimedia: filme, sunete, legături (links) spre adrese e-mail sau pagini web, comentarii la text, note etc.; au opţiunea de a securiza conţinutul care poate fi deschis, copiat, editat sau imprimat numai pe bază de parolă, şi nu în ultimul rând, documentele pot fi listate atât pe o imprimantă ieftină cu jet de cerneală, cât şi pe imagesetter (maşină de imprimare pe film tipografic a separaţiilor de culoare) pentru a fi tipărite. De menţionat că fişierele PDF trebuie optimizate în funcţie de aparatul cu care urmează a fi imprimate (o mulţime de opţiuni depind de calitatea finală a lucrării).
Fiecare fişier PDF conţine o completă descriere a textelor, imaginii şi graficii, informaţie ce poate fi trimisă oricui şi imprimată oriunde în lume, fără a permite modificări în conţinut.
Recent, totuși au apărut soluții ce permit transformarea fișierelor PDF în format Word (doc, docx).
Vă recomand următoarele două resurse (o metodă offline și una online):
1.Wondershare PDF to Word
2.www.pdfonline.com

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More