joi, 24 octombrie 2013

Biblioteca digitală Vodafone

Biblioteca Digitală Vodafone va fi disponibilă în 300 de licee din țară până la finalul anului odată cu extinderea proiectului în Alba Iulia, Bacău, Brăila, Braşov, Cluj Napoca, Constanța, Iaşi, Piteşti, Rîmnicu Vâlcea, Timişoara și Vaslui. În prezent, biblioteca este disponibilă în peste 130 de licee din oraşele Bucureşti, Sibiu, Buzău, Ploieşti, Focşani și Arad.

Elevii au acces gratuit la 100 de titluri pe care le pot descărca, integral, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă. Titlurile includ și cărţi din programa şcolară, fiind împărţite pe următoarele categorii: Beletristică, Dezvoltare personală, Istorie și Mitologie, Limbi străine, Ştiinţă, Teatru, Poezie și Artă, informează un comunicat din partea Vodafone. Descărcarea oricărui fişier este gratuită, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă a utilizatorilor.

Iniţiativa este o continuare a proiectului dezvoltat de BookLand și Vodafone. Mecanismul de descărcare a cărţilor este acelaşi ca şi până acum: utilizatorii trebuie să scaneze QR code-ul de pe cartea aleasă.

Conţinutul bibliotecii poate fi accesat pe tabletă sau smartphone prin site-ul www.scoala.bibliotecapemobil.ro, unde este disponibilă şi lista completă a cărţilor şi autorilor din Bibliotecă Digitală.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More