duminică, 13 octombrie 2013

Iluzii optice pictate pe asfalt

Patru artiști, o singură pasiune: pictura stradală. Utilizând tehnici specifice pentru a crea anamorfoze 3D (imagini intenționat deformate care par normale privite dintr-un anumit punct), cei patru artiști prezentați mai jos aduc buna dispoziție in rândul trecătorilor și uimesc lumea artistică prin ingeniozitatea și talentul de care dau dovadă.

Edgar Muller (Germania)

Artistul german Edgar Muller este unul dintre cei mai apreciați in domeniu. Creațiile sale transformă locuri comune în scene fantastice.







Kurt Wenner (SUA)

Arhitect, dar și artist pasionat de crearea iluziilor 3D, americanul Kurt Wenner aduce un plus de savoare artei urbane prin picturile sale care contopesc tehnicile murale baroce cu cele suprarealiste folosite de celebrul Salvador Dali.





Manfred Stader (Germania)

Manfred Stader a studiat aceasta artă neobișnuită la faimoasa Școală de Artă Stadel din Frankfurt, la începutul anilor '80, și în scurtă vreme a devenit unul dintre maeștrii picturii stradale. Cele mai cunoscute lucrări ale sale au fost premiate la competiții internaționale de anvergură și au fost utilizate în campanii publicitare.




Julian Beever (Marea Britanie)

Unul dintre cei mai faimoși pictori ai străzii, britanicul Julian Beever și-a început activitatea la mijlocul anilor '90. Creațiile sale înzestrează locuri din întreaga lume, din Europa până în SUA, Australia, Mexic, Brazilia și Argentina.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More