vineri, 18 ianuarie 2013

Puzzle

În acest articol vă recomand mai multe resurse pentru realizarea unui puzzle. Programele indicate ne permit realizarea unui puzzle dintr-o imagine selectată de noi.



Pentru realizarea și rularea unui puzzle pe un calculator ce nu are acces la internet recomand programul Astra Gift Maker . Acest program este foarte ușor de utilizat. După instalare, click pe Open și selectați o imagine pentru puzzle. Apoi click pe tabul Add Description pentru a adăuga o descriere. Apoi click pe tabul Set Playing Options pentru seta caracteristicile pentru puzzle. Puteți alege ca puzzle-ul creat să aibă între 12 și 660 piese, piesele să aibă diverse forme, să fie evidențiat conturul imaginii și piesele să fie distribuite aleator ca poziție. Apoi click pe Edit Congratulation pentru a tasta mesajul prezentat de program la finalizarea jocului. În final, click pe tabul  Save JigSaw și click pe Save pentru a salva acel puzzle.

Dacă calculatorul are o conexiune la internet putem accesa site-uri ce ne permit generarea unui puzzle. Un astfel de site este Jigsaw Planet. Pe acest site avem posibilitatea să rezolvăm diverse puzzle-uri realizate de alți utilizatori (click pe Explore) sau să ne realizăm propriul puzzle (click pe Create). Pentru a genera un puzzle click pe Create, apoi click pe Browse pentru a selecta imaginea, iar la Name scriem numele acestui puzzle. La Pieces alegem numărul de piese (de la 4 la 300), la Shape alegem forma pieselor, bifăm și Rotation dacă dorim ca în puzzle-ul generat să se rotească piesele. La Tags scriem un nume simbolic pentru acel puzzle pentru a fi mai ușor găsit de alți utilizatori. Mai jos aveți un puzzle realizat din 12 piese.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More