sâmbătă, 2 februarie 2013

Curiozități din lumea plantelor

Cea mai mare floare
Cea mai mare floare din lume este Rafflesia arnoldii. Acestă floare se găsește în sudul Asiei (este una din cele trei flori naționale din Indonezia) și poate ajunge la o greutate de 11 kilograme. Această floare degajă un miros foarte urât, mai fiind numită și "floarea-cadavru".



Cea mai mică plantă cu flori
Wolffia augusta este cea mai mica plantă cu flori din lume. Trăiește doar în apă și nu are radăcini. În lume există 38 de specii Wolffia, dintre care unele sunt considerate comestibile în Asia. Wolffia Angusta are la fel de multe proteine precum un bob de soia.Acestă plantă poate fi întâlnită în Asia.

Planta cu cele mai mari frunze
Raffia Palm este planta cu cele mai mari frunze. O frunză poate atinge lungimea remarcabilă de 25 metri. Acestă plantă este întâlnită în sudul Africii, mai ales în Madagascar.
Cea mai mare ciupercă
Cea mai mare ciupercă este Armillaria ostoyae și este întâlnită în partea de vest a Americii. Ciuperca trăiește un metru sub pământ și se întinde pe 8.4 km². Un exemplar al acestei ciuperci se estimează că are vârsta de 2400 ani.
 Cel mai mare copac
Cel mai mare copac din lume în ceea ce privește volumul total este arborele cu numele General Sherman, care este totodată și cel mai mare organism viu de pe pământ. Acest copac face parte din genul Sequoia, specia Sequoiadendron giganteum – renumită ca fiind specia celor mai mari copaci din lume (ca volum). Faimosul arbore General Sherman este situat in Pădurea Gigant din Parcul Național Sequoia din Statele Unite, în estul localității Visalia din statul California (în vestul Munților Sierra Nevada).

 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More