luni, 11 februarie 2013

Restaurarea sistemului de operare cu Paragon Backup & Recovery 2012 Free Edition

În articolul de azi vă recomand un program gratuit de backup pentru sistemul de operare Windows.
Paragon Backup & Recovery 2012 Free Edition oferă una dintre cele mai bune soluții gratuite pentru backup și recuperare pentru uz personal non-comercial. Bazat pe puternicele software comerciale de recuperare de la Paragon, noul Backup & Recovery 2012 Free Edition vă va oferi un set bogat de caracteristici pe care le puteti utiliza cu încredere. Pentru a utiliza programul trebuie să vă înregistrați cu un e-mail valid pe care veți primi codul de instalare al programului.

În secțiunea Backup&Recovery alegem opțiunea Backup pentru a face backup pentru sistemul de operare aflat de obicei pe partiția C.  Îi indicăm programului ca backup-ul rezultat să îl salveze pe altă partiție decât partiția C (cea care conține sistemul de operare). În cazul în care sistemul de operare prezintă diverse probleme ( rulează greu, conține viruși, etc.) folosim opțiunea Restore pentru a restaura partiția C cu sistemul de operare de la momentul realizării backup-ului.
Vă recomand de asemenea să folosiți opțiunea Tools-Burn Recovery Media pentru a inscripționa un cd/dvd ce poate fi folosit atunci când sistemul de operare nu mai boot-ează.
În general, se recomandă parcurgerea următoarelor etape:
-  se instalează sistemul de operare, driverele și programele favorite;
-  se instalează programul Paragon Backup & Recovery 2012 Free Edition  ;
-  cu acest program se face back-up al partiției ce conține sistemul de operare ( în general partiția C), iar backup-ul se salvează pe altă partiție decât partiția C;
- dacă sunt probleme cu sistemul de operare, se rulează programul Paragon Backup & Recovery 2012 Free Edition din Windows sau de pe cd/dvd-ul inscripționat și se restaurează partiția C.
ATENȚIE: Înainte de a face restaurarea sistemului de operare salvați-vă fișierele importante de pe partiția C pe altă partiție sau pe un stick-usb/cd/dvd. Aceste fișiere le veți pierde deoarece sistemul de operare este adus la momentul când ați realizat backup-ul, moment la care nu existau acele fișiere.
 


Backup & Recovery 2012 Free 

Backup & Recovery 2012 Free

Backup & Recovery 2012 Free

Backup & Recovery 2012 Free

Backup & Recovery 2012 Free

Backup & Recovery 2012 Free

Backup & Recovery 2012 Free

Backup & Recovery 2012 Free

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More